Kahden asuntolainan yhdistäminen

Kahden asuntolainan yhdistäminen yhdeksi voi tietyissä tilanteissa olla mahdollista – ainakin tavallaan. Lue, mitä ottaa huomioon, kun kilpailutat kerralla useamman asuntolainan marginaalit.

Kaksi asuntolainaa yhdeksi – voiko se onnistua?

Asuntolaina myönnetään tavallisesti niin, että vakuutena käytettävään ostettavaa asuntoa. Kahdessa asuntolainassa on siis kaksi asuntoa vakuutena – kummassakin lainassa omansa.

Jos lisävakuuksia tai tarpeeksi maksettavaa käsirahaa ei löydy, pidetään kaksi asuntolainaa yleensä erillään. Kahden asuntolainan yhdistäminen voisi tulla kyseeseen lähinnä, jos toisesta asunnosta on maksettu jo valtaosa.

Vaikka asuntolainojen yhdistäminen ei aina onnistuisi, voit silti kilpailuttaa asuntolainat yhdessä ja saada niille mahdollisesti suotuisammat ehdot.

Useampaa asuntolainaa kilpailuttaessa voidaan myös neuvotella laina-ajoista, marginaaleista ja kuukausieristä. Voitte esimerkiksi sopia pankissa erilaiset laina-ajat eri asuntolainoille, jolloin maksatkin toista pois nopeammin kuin toista.

Vaikka kahden asuntolainan yhdistäminen yhdeksi ei siis teoriassa olisikaan yleistä, voi käytännön tasolla useamman asuntolainan kilpailuttamisesta ja siirtämisestä yhteen pankkiin olla selkeää hyötyä.

Asuntolainaan yhdistettävät muut lainat

Asuntolainaan voi joissain tapauksissa myös yhdistää muita lainoja. Kulutusluoton yhdistäminen asuntolainaan tehdään kuitenkin yleisimmin erillisenä lainana, jolle voi saada asuntolaina-asiakkaan etuhinnan.

Kaikki rahoitusratkaisut kannattaa aina vertailla huolella. Lainojen kilpailuttamisessa tärkeintä on löytää itselle sopivin vaihtoehto niin lainan koron kuin muidenkin ehtojen osalta.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Scroll to Top