Kokemuksia lainojen yhdistämisestä: Lue hyvät ja huonot puolet

Lainojen yhdistämisestä on kokemuksia sadoilla tuhansilla suomalaisilla. Yhdistelylainat ovat yleistyneet vanhojen lainojen kalliiden kulujen kasaantuessa. Yhdistelylainoja myöntävät sekä perinteiset pankit että erilaiset nettitoimijat: millaisia kokemuksia asiakkailla on ja mitä huonoja puolia lainojen yhdistämiseen voi liittyä?

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Hyvät kokemukset yhdistelylainoista

Parhaat kokemukset yhdistelylainoista liittyvät onnistuneisiin kilpailutuksiin, joissa lainojen korkoja ja kuukausikustannuksia on saatu alennettua merkittävästi. Parhaimmillaan yhdistelylainalla voi säästää jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa.

Esimerkiksi monen suosituimman lainakilpailutuspalvelun kokemuksia ja asiakaspalautteita selatessa on selvää, että ne jotka ovat onnistuneesti laskeneet lainakustannuksiaan yhdistelylainalla ovat erittäin tyytyväisiä.

Hyvä puoli lainojen yhdistämisessä on sekin, että pelkkä hakemuksen jättäminen ei sido mihinkään. Ei siis ole riskiä, että tahtomattaan joutuisi ottamaan huonon yhdistelmälainan. Voitkin jättää hakemuksen ja katsoa vasta sitten, onko lainojen yhdistämisessä omassa tilanteessasi järkeä.

Parhaat kokemukset yhdistelylainoista:

  • Lainakulut voivat alentua merkittävästi
  • Yhden lainan hallinta on helpompaa, ja voit hakea esimerkiksi lyhennysvapaata kuukautta
  • Kilpailuttaminen netissä on nykyisin tehty todella helpoksi

Huonot kokemukset yhdistelylainoista

Pelkkää ruusuilla tanssimista yhdistelylainat eivät missään nimessä ole. Lainojen yhdistäminen ei joka tilanteessa ole kannattavaa, eikä se edes välttämättä onnistu. Selitetäänpäs.

Lainojen yhdistäminen kannattaa vain silloin, kun se alentaa lainakustannuksia. Jos yhdistelylaina otetaan vain lisälainana, eikä vanhoja lainoja maksetakaan pois – tai yhdistelylainan korko on aiempia kustannuksia kovempi, on yhdistelylainasta vain haittaa.

Tärkeintä yhdistelylainassa on samalla pysäyttää velkakierre. Jos yhdistelylainalla vain pidennetään laina-aikaa, ja pahimmillaan sen jälkeen otetaan vielä lisälainoja, saattavat lainoista kokonaisuudessaan maksettavat korot kasvaa pilviin.

Lainojen yhdistäminen pankissa onnistuu vain, jos luottokelpoisuusvaatimukset täyttyvät. Luottotiedottomalle pankin yhdistelylainasta ei ole apua. Varsinkaan ilman vakuuksia lainaa ei voi saada, jos luottotiedot ovat menneet: ja tämä koskee yhtä lailla yhdistelylainaa kuin muita uusia lainoja.

Yhdistelylaina voi olla äärimmäisen kannattava vaihtoehto. Parhaimmillaan se alentaa kuluja merkittävästi. Samalla on kuitenkin huomioitava siihen liittyvät riskit – velkakierre ei välttämättä pysähdy lainat yhdistelemällä. Se vaatii myös omaa sitoutumista ja järkevää taloudenhoitoa.

Kokemuksia eri pankkien yhdistelylainoista

Suomessa on useita tunnettuja kivijalkapankkeja. Näiden lisäksi netissä asiakkaista kilpailevat myös erilaiset ulkomaiset pankit – esimerkiksi monet norjalaiset ja ruotsalaiset pankit tarjoavat mielellään lainojen yhdistämistä myös Suomessa ja toimivat täällä oman sivuliikkeen turvin.

Isoista suomalaisista pankeista voi usein hakea ainakin vakuudellista yhdistelylainaa, ja monessa tilanteessa myös samanlaista vakuudetonta lainaa, mitä netissäkin myönnetään.

Olemme koonneet kattavasti kokemuksia eri pankkien lainojen yhdistämisestä. Täältä löydät esimerkiksi kokemuksia OP:n yhdistelylainasta ja täältä kokemuksia Aktian yhdistelylainasta.

Kokemuksia yhdistelylainan kilpailuttamisesta

Yhdistelylainan kilpailuttaminen on aina järkevää puuhaa. Kilpailuttamalla lainatarjous haetaan useammalta eri pankilta, jotta päästään valitsemaan itselle halvin ja sopivin laina.

Kilpailuttaminen onnistuu kokemustemme mukaan helpoiten Sortterilla, joka on myös valittu vuoden 2023 luotetuimmaksi lainavertailuksi Taloustutkimuksen tutkimuksessa. Myös monia muita hyviä vaihtoehtoja on – ja parhaimmat kilpailutuspalvelut kattavat yli 20 eri pankkia ja luotonmyöntäjää.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Scroll to Top