Lainojen yhdistäminen asuntolainaan

Asuntolainaan voi tietyin edellytyksin yhdistää myös muita lainoja. Myös asuntovakuudellinen laina voi olla vaihtoehtona. Lue lisää ja tarkasta vaihtoehtosi.

Erilaiset asuntolainaan liitettävät lainat

Asuntolaina on yleensä elämän isoin laina, jolle saa vakuudellisena lainana neuvoteltua vielä kohtuullisen edullisen marginaalin ja koron. Voikin olla houkutteleva ajatus yhdistää samalla myös muita lainoja asuntolainaan.

Asuntolainaan on mahdollista liittää myös muuta lisälainaa, mutta tilanteet ovat aina tapauskohtaisia ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on useita.

Kävimme läpi useita tyypillisiä esimerkkitilanteita, kysymyksiä ja tärkeää tietoa aiheeseen liittyen:

  • Remonttilaina asuntolainan yhteydessä
  • Kulutusluoton yhdistäminen asuntolainaan
  • Vaihtoehdot yhdistelylainalle ja lainojen yhdistäminen asuntolainaan yleisesti

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Kenties yleisin syy hakea lisälainaa asuntolainan yhteydessä on hakea niin sanottua remonttilainaa. Vakuudellinen asuntolainaan liitännäinen remonttilaina voi olla ajankohtainen ratkaisu esimerkiksi silloin, kun ostettavaa asuntoa halutaan kunnostaa ennen sen käyttöönottoa.

Vakuudellinen remonttilaina asuntolainan yhteydessä on mahdollinen tapauskohtaisesti. Pankkia kiinnostaa erityisesti lainan hakijan tai hakijoiden taloudellinen tilanne ja maksukyky, asunnon vakuusarvo sekä mahdollisesti myös arvio siitä, nostaako remontti ostettavan asunnon arvoa.

Jos asuntolainaa haetaan jo valmiiksi omaan maksukykyyn nähden ns. maksimimäärät, eikä pelivaraa jää – ei pankki välttämättä voi myöntää asuntolainan päälle enää remonttilainaa.

Remonttilainaa on mahdollista hakea suoraan asuntolainan yhteydessä, mutta myös erillisenä vakuudellisena tai vakuudettomana lainana. Yhdistäminen asuntolainaan voi olla taloudellisesti järkevä ratkaisu, jos asuntolainan korko ja marginaali pysyvät silti edullisina.

Milloin kulutusluoton voi yhdistää asuntolainaan?

Muunlaisen kulutusluoton yhdistäminen asuntolainaan ei aina ole ihan yhtä yksinkertaista. Asuntolaina on yleensä tarkoitettu vain asunnon ostamista ja mahdollisesti remontoimista varten, joten pankit myöntävät kulutusluotolle uuden rahoituksen mieluummin vakuudettomana lainana tai sitten erillisenä vakuudellisena lainana.

Kulutusluoton yhdistäminen asuntolainaan toteutetaankin yleisemmin erillisenä lainana – johon voi kuitenkin joillain pankeilla saada alennusta tai etua asuntolaina-asiakkuuden myötä.

Jos asuntolainan on jo maksanut kokonaan pois, voi asuntoa usein käyttää vakuudellisen yhdistelylainan vakuutena. Tällöin voit yhdistää yhden tai useamman kulutusluoton saman vakuudellisen lainan alle.

Yhdistelylaina vai lainojen yhdistäminen asuntolainaan?

Lainojen yhdistäminen asuntolainaan ei aina ole mahdollista. Sen sijaan voit saada suoraan pankista asuntolaina-asiakkaana tarjouksen yhdistelylainasta – vakuudellisena tai ilman.

Kun yhdistät lainat, kannattaa kaikki vaihtoehdot kartoittaa. Omasta pankista voi olla hyvä kysyä tarjousta, mutta yhtä lailla suosittelemme kilpailuttamaan myös muut pankit ja digipankit.

Vakuudettomia yhdistelylainoja myöntää useat pankit ja digipankit, eikä parasta tarjousta aina saa omalta pankilta, vaikka asuntolainan myötä voisikin saada alennusta.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Scroll to Top