Omalaina lainojen yhdistäminen – Kokemuksia ja tiedot

Omalaina on monelle suomalaiselle TV:stä ja radiosta tuttu lainapalvelu, jossa voi mm. yhdistää lainat ja hakea edullisimman koron kilpailutuksesta. Tutustuimme Omalainaan ja keräsimme tärkeimmät tiedot. Kannattaako Omalainalta hakea yhdistelylainaa?

Summa: 500 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 20 vuotta
Korko: 4.19 - 20%
✔ Aina oikea hinta lainalle
✔ Suosittu lainavertailu
✔ Paljon pankkeja
Lainaesimerkki: 10 000 € 5 vuodelle, korko 12,6 %, tod. vuosikorko 14,9 % ja avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5 €/kk, yht. 13 958 € eli 233 €/kk.

Omalaina yhdistelylaina pähkinänkuoressa

Lainasumma500 € – 60 000 € (ilman vakuuksia)
Lainan korkoKilpailutetaan. 4,19-20 %.
VakuudetEi vaadita.
Takaisinmaksuaika1-20 vuotta
LisäominaisuuksiaKilpailuttaa lainat, hakee yhdistelylainalle edullisimman koron. Ominaisuudet valitun pankin mukaan.

Hyvää 👍

 • Suomen suosituimpia lainakilpailutuksia
 • Voit vertailla yhdistelylainan yli 25 pankin kesken
 • Luotettu ja turvallinen kilpailutus
 • Ei sitoutumista ja ilmainen kilpailutus

Huonoa 👎

 • Markkinointiviestintää paljon (voit toki olla hyväksymättä)

Lainaesimerkki: 10 000 € 5 vuodelle, korko 12,6 %, tod. vuosikorko 14,9 % ja avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5 €/kk, yht. 13 958 € eli 233 €/kk.

Omalainan yhdistelylaina: näin kilpailutus toimii

Omalaina on lainojen kilpailuttaja ja välittäjä. Se ei itse toimi lainanmyöntäjänä, vaan tarjoaa kilpailutusalustaa, josta kuluttajat voivat hakea haluamaansa lainaa, ja johon pankit voivat jättää hakemusten perusteella tarjouksia.

Omalainan kilpailutus on nopea, yleensä tarjoukset saa suurimmalta osalta pankeista välittömästi hakemuksen jättämisen jälkeen. Voit sen jälkeen rauhassa perata mahdollisia lainatarjouksia ja valita sopivan – jos sellainen löytyy.

Kun Omalainaa käytetään vanhojen lainojen yhdistämiseen, se kerää tiedot olemassa olevista lainoista ja haettavasta lainasta. Sen jälkeen se välittää järjestelmänsä kautta nämä pankeille, jotka voivat tehdä tarjouksen edullisemmasta yhdistelylainasta.

Omalainan palvelu 3 vaiheessa:

 1. Täytä lainahakemus: Kaikki alkaa hakemuksesta, jolla kartoitetaan nykyinen tilanteesi ja haettava laina.
 2. Omalaina kerää tarjoukset pankeilta: Seuraavaksi Omalaina kerää tarjoukset niiltä pankeilta, jotka voivat tarjota sinulle lainaa. Usein tarjouksia voi saada jo heti hakemuksen jättämisen jälkeen automaattisesti.
 3. Pääset valitsemaan haluamasi lainan: Viimeinen vaihe on kokonaan sinun. Pääset rauhassa vertailemaan saatuja lainatarjouksia ja poimimaan sopivan – jos haluat. Mitään sitoutumista tai pakkoa lainan ottamiseen ei tietenkään ole.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Mitä pankkeja Omalaina kilpailuttaa?

Omalaina on yksi Suomen suosituimmista lainapalveluista ja se tarjoaakin todella laajan valikoiman pankkeja. Omalaina kilpailuttaa sekä perinteisiä pankkeja että ns. digipankkeja, jotka toimivat kokonaan netissä.

Isoimpia Sortterilla olevia pankkeja ovat mm.:

 • Nordax Bank
 • Resurs Bank
 • SVEA
 • Aktia
 • Alisa Pankki
 • Avida
 • Bank Norwegian
 • POP Pankki
 • Ja lukuisia muita!

Omalainan taustat

Omalaina on tätä nykyä ruotsalaisen Sambla Groupin omistuksessa. Yrityskauppa toteutui vuonna 2022, ja siitä lähtien samaan konserniin ovat kuuluneet sekä Omalaina että Rahalaitos. Samalla Sambla lakkautti oman brändinsä, Samblan, Suomen markkinoilta.

Omalaina on yksi monipuolisimmista lainakilpailutuksista, ja se tarjoaa kenties laajimman valikoiman kilpailutettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Taustalla on varsinkin nykyisellään rutkasti osaamista lainamaailmasta ja lainojen kilpailuttamisesta.

Kokemuksia Omalainasta

Omalaina on ehtinyt olla olemassa jo tovin. Omalaina kokemuksia on kertynyt jo sadoilta tuhansilta suomalaisilta – tämä brändi on tehnyt itsestään suorastaan kuuluisan lukuisten TV- ja radiomainosten avulla.

Pääosin netistä löytyvät Omalaina kokemukset ovat positiivisia. Luonnollisesti positiivisissa arvioissa korostuu tilanteet, joissa lainaa on saatu – tai yhdistelylainalle on löytynyt hyvä edullinen korko.

Kenties eniten negatiivista palautetta tuntuu tulevan puolestaan markkinoinnista. Omalaina on markkinoinut itseään ahkerasti, ja tämä ärsyttää joitakin.

Mitä tulee lainakilpailutukseen, on Omalaina kokemustemme perusteella yksi parhaista ellei paras. Täältä asiakkaat ovat varsin hyvällä prosentilla löytäneet itseään miellyttävän yhdistelylainan tai muun kulutusluoton.

Scroll to Top