OP lainojen yhdistäminen – Kokemuksia ja tiedot

OP:n kautta voit hakea lainojen yhdistämistä vakuudettomana tai vakuudellisena. OP:n eli osuuspankin yhdistelylaina kulkee nimellä pankkilaina, ja se on tarjolla sekä vanhoille että uusille asiakkaille. Mitä kaikkea OP:n yhdistelylainasta on hyvä tietää? Keräsimme kaikki faktat yhteen.

OP yhdistelylaina pähkinänkuoressa

LainasummaMin. 10 000 € – ei maks. rajaa
Lainan korkoPohjautuu marginaaliin ja esim. 12kk euriboriin
VakuudetVaaditaan. Tyypillisesti omistusasunto.
TakaisinmaksuaikaYksilöllisesti sovittu
LisäominaisuuksiaKorkokatto, lyhennysvapaat, lainamuutokset

Hyvää 👍

  • Mahdollisuus edulliseen korkoon
  • Yksilöllinen laina omiin tarpeisiin
  • Korkokatto vaihtoehtona

Huonoa 👎

  • Vaatii vakuuksia
  • Vain yli 10 000 € lainat
  • Vakuuden takia hitaampi lainan maksu

OP lainojen yhdistäminen tarkoittaa vakuudellista pankkilainaa

OP:n yhdistelylaina tarkoittaa käytännössä vakuudellista pankkilainaa ja lainojen yhdistämistä. OP:n pankkilaina on kaikkien haettavissa, ja sitä voi saada 10 000 eurosta ylöspäin omien vakuuksien ja taloustilanteen mukaan.

Vakuudellisen pankkilainan tyypillisenä vakuutena toimii omistusasunto. OP kuitenkin kertoo sivuillaan, että yhdistelylainaa varten vakuutena voidaan käyttää myös esimerkiksi sijoituksia tai metsäomistusta. Sen sijaan mm. viihde-elektroniikkaa ei hyväksytä lainkaan vakuudeksi.

Lainojen yhdistäminen OP:n kautta onnistuu kohtuullisen helposti, mutta vakuudelliseen lainaan liittyy aina enemmän välivaiheita kuin lainojen yhdistämiseen ilman vakuuksia. Homma alkaa lainahakemuksesta, mutta ennen vakuuksien hyväksymistä voit joutua toimittamaan erilaisia tositteita niiden arvosta.

OP:lla yhdistelylainan suuruus riippuu aina täysin hakijan omasta taloudellisesta tilanteesta. Varsinaista ylärajaa tarjotulle pankkilainalle ei ole, vaan vakuudet ja tulot vaikuttavat siihen oleellisesti.

OP:lta löytyy myös pienempiä vakuudettomia lainoja, mutta ne ovat saatavilla vain OP:n omille asiakkaille ja ainoastaan n. 15 000 euroon saakka.

OP:n yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa

OP:n yhdistelylaina kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Tähän on tarjolla useita vaihtoehtoja. Paras korko yhdistelylainalle voi löytyä hakijasta riippuen mistä tahansa pankista.

OP on harvoin mukana eri kilpailutuspalveluissa, joten voit joutua hakemaan ensin lainaa kilpailutuksesta ja sen jälkeen vertaamaan tarjouksia vielä OP:hen. Moni muu pankki on kuitenkin mukana kilpailutuksissa – niin perinteisistä kivijalkapankeista kuin uusista digipankeistakin.

Kilpailutus ei tarkoita, että lainaa olisi pakko ottaa mistään. Vain kilpailuttamalla voit kuitenkin varmistua, että esimerkiksi OP:n yhdistelylaina on oikeasti edullinen.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Kokemuksia OP:n yhdistelylainasta

OP:n yhdistelylainasta ei juurikaan löydy itsessään kokemuksia netistä. Osuuspankki on kuitenkin yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista pankeista niin tiliasiakkaiden kuin laina-asiakkaidenkin keskuudessa.

Pitkälti kokemukset OP:n lainojen yhdistämisestä riippuvat siitä, millaisen lainatarjouksen saa – tai saako lainatarjousta ylipäätänsä. Jos vakuuksia löytyy, kannattaa OP varmasti ottaa mukaan lainakilpailutukseen.

OP:n yhdistelylainasta on hyvä huomioida myös siihen liittyvät yleiset vaatimukset, kuten kunnossa olevat luottotiedot, täysi-ikäisyys ja riittävät vakuudet.

Scroll to Top