UScore kokemuksia – oman luottoluokituksen tarkistus

UScore on palvelu, jolla tarkistat vaivatta oman luottoluokituksesi.

Mistä UScoressa on kyse?

uScore

Pähkinänkuoressa:

  • Selvitä tietojesi perusteella, kuinka hyvänä laina-asiakkaana sinua mahdollisesti pidetään
  • Tarkista palvelun määrittämät ”Luottopisteet”, jotka antavat osviittaa
  • Luo oma henkilökohtainen budjetti
RisutRuusut
Luottopisteet ovat vain osviittaa antaviaVoit selvittää ilman sitoumuksia mahdollisuutesi saada lainaa
Palvelun tulokset eivät aina ole todellisiaVoit tehdä helposti myös lainahakemuksen
Ei välttämättä tarjoa hyödyllistä lisätietoaIlmainen palvelu

Kokeile suoraan Axolainaa

UScoren taustalla toimii lainankilpailutuspalvelu Axolaina. Sen sijaan, että välivaiheena ensin tarkastaisit ”luottopisteesi” UScoressa, voit myös suoraan tehdä lainan kilpailutuksen Axolainalla. Jos siis hakisit muutenkin lainaa, kannattaa se tehdä suoraan Axolainalla.

Millaisia kokemuksia UScoresta on?

UScore on kokemustemme perusteella jokseenkin hyödyllinen palvelu, josta voi saada osviitaa omasta luottokelpoisuudesta. Huomioitavaa on kuitenkin, että jokaisella pankilla on omanlaisensa algoritmit hakijan luottokelpoisuuden määrittelemiseen.

UScoresta saatava luottopisteluokitus ei siis missään nimessä ole mikään koko totuus. Se auttaa vain vähän hahmottamaan, millaisena asiakkaana pankit mahdollisesti pitävät sinua.

Lopullisen selvyyden mahdolliseen lainan korkoon – tai siihen, kuinka paljon voisit saada lainaa – voit saada vain tekemällä lainakilpailutuksen loppuun asti, jolloin pankit antavat omat tarjouksensa.

Jos haluat vain huvimielessä selvittää oman lainakelpoisuutesi, etkä tässä vaiheessa kaipaa vielä varsinaisia lainatarjouksia, on UScore ihan kelpopalvelu.

Jos kuitenkin tavoitteenasi on joka tapauksessa hakea vaikka yhdistelylainaa, voit suoraan tehdä yhdistelylainahakemuksen ilman ”turhaa” välivaihetta.

UScoresta kannattaa myös huomioida se, että Suomessa ei ole käytössä esimerkiksi Yhdysvaltojen tapaista luottopistejärjestelmää. Palvelusta saadut tiedot ovat siis lähinnä informatiivisia, eivätkä pankit suoraan käytä samanlaista järjestelmää. Sen sijaan Suomessa otettiin 1.4.2024 käyttöön positiivinen luottotietorekisteri, jonka perusteella pankit saavat tiedot nykyisistä lainoistasi.

UScoren avulla voit osittain arvioida näiden vaikutusta. Voit myös tarkistaa suoraan luottotietorekisteristä omat lainatietosi, mutta et saa samanlaista arviota lainakelpoisuudestasi.

Loppuyhteenveto UScoresta

Palvelu voi olla ihan hyödyllinen lisä oman talouden seurantaan, hallintaan ja hahmottamiseen. Jos tarkoituksena on esimerkiksi yhdistää laiant, kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella palvelun antamiin tuloksiin. Luottopisteet antavat osviittaa, mutta eivät ole koko totuus.

Toki UScoren algoritmi pohjautuu ihan oikeisiin asioihin, mutta tulos ei aina ole sama kuin, mitä pankki sanoisi. Siksi kannattaakin täyttää myös sitoumukseton lainahakemus, jos on oikeasti aikeissa hakea lainaa.

UScore ei kuitenkaan ole huijaus, kuten jotkut ovat kenties arvelleet. Se voi olla aidosti hyödyllinenkin työkalu, kunhan ymmärtää ottaa sen tarjoamat tulokset pienellä varauksella. Mitä tarkemmin tietoja annetaan, sitä tarkemmat tulokset ovat.

Scroll to Top