Vakuudellinen yhdistelylaina – Vertaa paras

Vakuudellisella yhdistelylainalla voit yhdistää kalliit kulutusluotot ja pikavipit yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Jos sinulta löytyy vakuuksia, on vakuudellinen yhdistelylaina yleensä selvästi vakuudetonta vaihtoehtoa edullisempi koroltaan.

Hae vakuudellista yhdistelylainaa

Vakuudellinen yhdistelylaina on vakuudetonta vaihtoehtoa harvemmin mainostettu, mutta jos sinulta löytyy vakuuksia kannattaa sitä ehdottomasti hakea. Vertaa alta halvin korko vakuudelliselle yhdistelylainalle.

Lainaa maks. miljoona euroa

 • Vakuudellista lainaa
 • Lainaa eri elämäntilanteisiin

Vertaa myös vakuudettomat vaihtoehdot kilpailutuksesta:

Lainaa maks. 60 000 €
Laina-aika 1-20 vuotta

 • Vakuudetonta lainaa
 • Yli 30 pankin yhdistelylainan kilpailutus
 • Reilua lainavertailua

Lainaa maks. 60 000 €
Laina-aika 1-20 vuotta

 • Vakuudetonta lainaa
 • Yli 30 pankin yhdistelylainan kilpailutus
 • Suomen suosituimpia lainapalveluita

Näin vakuudellinen yhdistelylaina toimii

Vakuudellinen yhdistelylaina on nimensä mukaisesti vakuudellinen laina, jossa vakuutta vastaan haetaan yhtä isompaa lainaa, jolla maksetaan pienemmät kalliit lainat pois. Ideana on, että yhdistelylainalle saa edullisemman koron ja lainakustannukset laskevat.

Vakuudellinen laina on kuitenkin luonnollisesti vaihtoehtona vain silloin, jos lainanhakijalla on vakuuksia. Yleisimmin yhdistelylainan vakuutena toimii jo maksettu asunto – lainasta puhutaankin siis tällöin myös asuntovakuudellisena lainan.

Vakuudellinen yhdistelylaina pähkinänkuoressa:

 • Lainaa käytetään maksamaan kalliimmat pienlainat pois. Yhden isomman lainan korkoa haetaan edullisemmaksi.
 • Vakuudellisessa lainassa vakuutena on usein esimerkiksi jo maksettu asunto.
 • Vakuudellisen lainan koron saa vakuudetonta lainaa matalammaksi, jolloin voit säästää lainakustannuksissa entisestään.

Paras vakuudellinen lainojen yhdistäminen haussa?

Paras vakuudellinen lainojen yhdistäminen löytyy vertailemalla eri vaihtoehtoja ja kilpailuttamalla itse paras yhdistelylaina.

Me suosittelemme tällä hetkellä Bluestep Bankia, joka on täysin uudenlainen vakuudellisiin lainoihin keskittyvä digipankki.

Bluestep tarjoaa asiakkailleen sekä asuntolainoja että asuntovakuudellisia yhdistelylainoja. Pankin tavoitteena on myöntää rahoitusta erilaisiin tilanteisiin – esimerkiksi luottotiedottomuus ei aina ole automaattisesti este, vaan kaikki hakemukset katsotaan yksilöllisesti.

Bluestepin kautta voit hakea yhdistelylainaa vain isommille summille – 30 000 eurosta ylöspäin. Maksimiraja on peräti miljoona euroa, joten yhdistelylainaa on mahdollista saada tarpeeksi kuhunkin tilanteeseen jos vakuudet riittävät.

Tee maksuton ja helppo nettihakemus vakuudelliselle yhdistelylainalle uudenlaisessa digipankissa.

Yhdistelylainan vakuus ja maksimilaina

Vakuudellinen yhdistelylaina on aina riippuvainen asetetusta vakuudesta. Vakuudellisessa lainassa hakijan omat tulot eivät ole yhtä ratkaisevassa asemassa – joskin niitäkin tietysti katsotaan.

Esimerkiksi Bluestepin yhdistelylainassa asunnon vakuusarvosta voidaan huomioida jopa 85 %. Jos asuntosi vakuusarvo on siis vaikka 100 000 euroa, voit saada sitä vastaan yhdistelylainaa jopa 85 000 euroon asti.

Käytännössä vakuus on yleensä juurikin asunto – mutta se voi olla myös esimerkiksi loma-asunto-osake tai vaikka mökki. Periaatteessa vakuutena voisi toimia myös vaikka sijoitussalkku tai muu isohko omistus.

Mitä vakuudellisesta lainasta pitää huomioida?

Vakuudellinen laina on usein vakuudetonta vaihtoehtoa edullisempi. Kaikille vakuudellinen yhdistelylaina ei kuitenkaan ole oikea vaihtoehto – tai edes mahdollinen.

Ratkaisevaa on, että vakuudellista yhdistelylainaa varten tarvitaan tarpeeksi vakuuksia. Samalla se tarkoittaa, että lainalle asetetaan vakuus pantiksi. Esimerkiksi omistusasuntosi ei enää olekaan täysin omistuksessasi, kunnes olet maksanut sitä vastaan hankitun lainan takaisin pankille.

Muista aina harkita tarkoin kaikkia vaihtoehtoja. Joskus lainalle voi vakuuden sijaan hankkia myös esimerkiksi takaajan tai yhteishakijan. Tällöin lainaa haetaan ikään kuin kahden henkilön voimin, ja tarjottu korko saattaa olla edullisempi.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Hae vakuudellista lainojen yhdistämistä – 3 vaihetta

Jos vakuuksia löytyy, ja yhdistelylainalle on tarvetta, on tarvittavan lainan hakeminen nykyisin helppoa. Kaikki onnistuu netin kautta, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa pitkäkestoisiin lainaneuvotteluihin pankkikonttorilla.

Täytä lainahakemus

Kaikki alkaa lainahakemuksen täyttämisestä. Hakemuksella kysytään kaikki perustiedot hakemastasi lainasta, sekä vakuudellisen lainan kohdalla asettamastasi vakuudesta.

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä se sido mihinkään. Voit hakea yhdistelylainaa pankista tai muusta vakuudellisia lainoja myöntävästä palvelusta.

Odota vastausta

Pankit käyttävät osittain automaattista päätöksentekoa. Voit siis saada alustavan tiedon lainasta jo heti, mutta vakuudellisessa yhdistelylainassa vaaditaan aina myös jonkin verran manuaalista käsittelyä.

Tarvittaessa sinulta voidaan pyytää tässä vaiheessa lisätietoja vakuudesta tai muuta lainan kannalta tärkeää tietoa. Jos saat hyväksytyn lainapäätöksen, näet lainan koron ja muut ehdot.

Hyväksy lainatarjous

Vakuudellisessa lainassa prosessi on aina hieman pidempi, mutta kun olet hyväksynyt lainatarjouksen homma lähtee rullaamaan eteenpäin. Noudata pankin antamia ohjeita, ja yleensä saat hakemasi lainan nopeasti tilille. Jos hait pelkästään lainojen yhdistämistä varten lainaa, voi pankki myös suoraan maksaa puolestasi vanhat lainat pois.

Lainojen jälleenrahoituksen yhteydessä voit myös hakea laina-ajan muutoksia. Yleensä nämä tiedot kysytään jo hakemusvaiheessa.

Vakuudellisen yhdistelylainan korko ja kuukausierä

Vakuudellisen yhdistelylainan korko vaihtelee vakuuden ja lainanhakijan oman taloudellisen tilanteen mukaan. Lainan korko on usein sidottu tiettyyn viitekorkoon, jonka lisäksi kokonaiskorkoon vaikuttaa pankin perimä marginaali.

Korko kannattaa aina kilpailuttaa. Vertailussa on syytä ottaa huomioon myös muutkin lainan kulut, jotka näet kätevimmin lainan todellisen vuosikoron kautta. Tod. vuosikorko ottaa huomioon sekä lainan nimelliskoron että erilaiset tilinhoitomaksut ja muut lisäkulut.

Koron ohella lainasta maksettavaan kuukausierään vaikuttaa laina-aika. Mitä pidemmän laina-ajan otat, sitä pienempi kuukausierä on, mutta sitä enemmän maksat pitkässä juoksussa koko lainasta.

Vakuudellisen yhdistelylainan laina-aika kannattaa aina suhteuttaa omaan taloudelliseen tilanteeseen. Liian lyhyttä laina-aikaa ei kannata ottaa, jotta selviydyt lainan kuukausierästä, mutta laina-aikaa ei myöskään kannata paisutella liian pitkäksi, jotta et päätyisi maksamaan lainasta liikaa koko laina-aikana.

Usein kysyttyä

Miten vakuudellinen yhdistelylaina toimii?

Vakuudellinen yhdistelylaina otetaan jotain pantattavaksi kelpaavaa omaisuutta vastaan. Yleisimmin vakuudellinen yhdistelylaina on asuntoa vastaan otettu laina. Etuna tässä yhdistelylainassa on usein alhaisempi korko verrattuna vakuudettomiin vaihtoehtoihin.

Kuka voi saada vakuudellisen lainan lainojen yhdistämiseen?

Vakuudellinen laina vaatii nimensä mukaisesti vakuuksia. Lisäksi hakijan on oltava taloudellisesti tarpeeksi hyvässä asemassa suoriutuakseen luotettavasti lainan kuukausierästä.

Mikä kelpaa vakuudeksi?

Vakuudeksi hyväksytään yleisimmin esimerkiksi omistusasunto tai lomaosake.

Scroll to Top