Vakuudeton yhdistelylaina – Ei vakuuksia

Vakuudeton yhdistelylaina on yksinkertaisin mahdollinen lainojen yhdistäminen. Hakiessasi lainojen yhdistelyä ilman vakuuksia etsit yhtä halvempaa ja isompaa lainaa monien pienin lainojen tilalle. Koska vakuudeton laina ei vaadi vakuuksia, sinun ei tarvitse pantata omaisuuttasi.

Hae vakuudetonta yhdistelylainaa

Ei vakuuksia, mutta halvempi korko jo olemassa oleville lainoille haussa? Se voi onnistua vakuudettomalla yhdistelylainalla, jonka pääset vertailemaan alta helposta lainataulukosta.

Lainasumma: 35 000 €
Summa: 1000 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 20 vuotta
Korko: 4 - 20%
✔ Yli 20 pankin vertailu
✔ Suomen luotetuin lainavertailu
✔ Sortter on hyvä valinta
Lainanantajat tekevät sinulle yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Summa: 500 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 20 vuotta
Korko: 4.19 - 20%
✔ Aina oikea hinta lainalle
✔ Suosittu lainavertailu
✔ Paljon pankkeja
Lainaesimerkki: 10 000 € 5 vuodelle, korko 12,6 %, tod. vuosikorko 14,9 % ja avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5 €/kk, yht. 13 958 € eli 233 €/kk.
Summa: 500 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4.5 - 20%
✔ Laina-asiantuntijasi
✔ Vertaa kaikki yhdistelylainat
✔ Luotettu palvelu
Lainaesimerkki: 10 000 € 5 vuodelle, korko 12,6 %, tod. vuosikorko 14,9 % ja avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5 €/kk, yht. 13 958 € eli 233 €/kk.
Summa: 2000 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4 - 20%
✔ Vertaa kilpailuttajat
✔ Uudenlainen lainapalvelu
✔ Helppokäyttöinen
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.
Summa: 1000 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 20 vuotta
Korko: Esim. 6.90 - 20%
✔ Uusi lainavertailu avattu 2023
✔ Kilpailuttaa lainan puolestasi
✔ Monipuolinen
Esim: Todellinen vuosikorko laskettuna 15 000 € luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.87%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 15 000 € lainalle 301.32 € sisältäen yhteensä 60 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 18 079 €, joista kulujen osuus on 300 € ja korkojen osuus on 2 779 €
Summa: 2000 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 15 vuotta
Korko: 4 - 20%
✔ Pohjoismainen lainavertailu
✔ Yksi suosituimmista palveluista
✔ Yli 20 pankin kilpailutus
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Summa: 500 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 18 vuotta
Korko: 4.68 - 19%
✔ Alma Median lainakilpailutus
✔ Tuttu ja turvallinen
✔ 100 % suomalainen
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.
Summa: 30000 - 1000000 €
Laina-aika: 10 - 40 vuotta
Korko: ? - ?%
✔ Asuntovakuudellinen yhdistelylaina
✔ Lainaa erilaisiin tilanteisiin
✔ Uudenlainen digipankki
Summa: 2000 - 60000 €
Laina-aika: 1 - 18 vuotta
Korko: 5.99 - 10%
✔ Lainaa alle 10 % korolla
✔ Kilpailuta usea palvelu
✔ Etua.fin sisarbrändi
Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 0 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 5,99%-10%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 2 000 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Näin toimii yhdistelylaina ilman vakuuksia

Yhdistelylaina ilman vakuuksia tarkoittaa yksinkertaisuudessaan lainojen yhdistämistä ilman pantattavaa omaisuutta tai henkilötakaajia. Kun haet yhdistelylainaa, tavoitteenasi on löytää lainalle edullisempi korko ja paremmat lainaehdot kuin aiemmin.

Yhdistelylainan tavoitteena on pienentää kuukausittaisia kulujasi, kun saat yhdelle isommalle lainalle useaa pienempää kallista lainaa paremman hinnan.

Näin yhdistät lainat ilman vakuuksia:

 • Alkutilanne (esimerkki): Maksat pikavippiä, luottokorttivelkaa ja kallista ottamaasi remonttilainaa takaisin joka kuukausi.
 • Lainan kilpailutus: Etsit tiedoillasi halvempaa lainavaihtoehtoa lainakilpailutuksesta. Tarjouksesi välitetään usealle eri pankille ja luotonmyöntäjälle, jotka tekevät sinulle oman kykynsä mukaan parhaan tarjouksen.
 • Loppuratkaisu: Valitset sinulle tarjotuista yhdistelylainoista halvimman ja kannattavimman.

Kun yhdistät lainat, on lopputuloksena halvemman koron ohella myös helpompi lainanhoito. Yhden lainan hallinnointi ja esimerkiksi ylimääräisten lainanlyhennysten tekeminen on paljon helpompaa verrattuna siihen, että olisit yhä velkaa useaan paikkaan.

Yhdellä lainalla näet myös helposti oman taloustilanteesi ja velkatilanteesi kerralla. Kokonaiskuvan hahmottaminen on paljon helpompaa.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

Miksi lainojen yhdistäminen ei aina kuitenkaan onnistu?

Aina lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan onnistu, jos vakuudet eivät ole kunnossa. Vakuudeton yhdistelylaina vaatii aina, että oma taloustilanne on riittävällä tasolla ja luottotiedot kunnossa.

Syitä, miksi lainojen yhdistely ei välttämättä onnistu:

 • Luottotietosi eivät ole kunnossa: Vakuudettoman yhdistelylainan kriteerinä on käytännössä aina kunnossa olevat luottotiedot. Ne tarkistetaan aina, ja maksuhäiriömerkintä aiheuttaa automaattisesti hylätyn lainapäätöksen. Huomaa, että maksamalla maksuhäiriömerkinnän aiheuttaneen velan, voit kuitenkin nykyisin saada luottotiedot takaisin nopeasti.
 • Taloustilanteesi on muuten liian heikko: Jos olet jäänyt työttömäksi ja tulosi ovat pienet, voi yhdistelylainankin saaminen olla vaikeaa. Pankki laskee aina tarjoamansa lainasumman hakijan taloustilanteeseen sopivaksi. Lainaa ei voi saada liian isolla summalla, jos pankki katsoo, ettei hakija pysty suoriutumaan siitä järkevästi.
 • Haet lainaa vain yhdestä pankista: Eri pankit ja luottolaitokset toimivat eri tavalla. Jos haet vakuudetonta lainojen yhdistämistä vain yhdestä pankista, ovat mahdollisuutesi saada lainaa heikommat. Sen sijaan suosittelemmekin kilpailuttamaan yhdistelylainan usean eri pankin kesken.

Yhdistelylainaa hakiessa lainan hakijalle on asetettu tietyt minimivaatimukset, ja lisäksi pankin riskiarvio vaikuttaa lainatarjouksiin. Minimivaatimusten täyttäminen ei vielä tarkoita, että haluamaansa yhdistelylainaa voi saada, mutta ne ovat yleinen edellytys ylipäätänsä lainan saamiselle.

Vähintään näiden ehtojen on yleisesti täytyttävä:

 • Olet vähintään 18-vuotias – ja useimmiten ainakin vähintään 20-vuotias. Eri pankeilla on erilaiset ikärajat vakuudettoman lainan saamiselle. Viimeistään 25-vuotiaana yleensä kaikista pankeista on iän puolesta mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia.
 • Sinulla on säännöllisiä tuloja. Vaadittujen säännöllisten tulojen määrä vaihtelee pankeittain ja luotonmyöntäjittäin. Yleisesti vaaditaan kuitenkin ainakin 500 euron kuukausituloja, ja vähänkin isompien lainojen saamiseen esimerkiksi 2 000 euron säännöllisiä palkkatuloja.
 • Luottotietosi ovat kunnossa, eikä sinulla ole maksurästejä pankille. Maksuhäiriömerkintä tai maksurästi sille pankille, jolta haet lainaa on este lainan saamiselle.

Yhdistelylainaa ilman vakuuksia rinnakkaishakijan kanssa

Jos yhdistelylaina ilman vakuuksia ei muuten onnistu tai tarjotut lainatarjoukset ovat koroltaan korkeita, voi lainaa pyrkiä hakemaan myös yhteishakijan kanssa. Kun kilpailutat vanhat lainasi yhteishakijan kanssa, kumpikin toimii lainanhakijana yhdessä tuumin ja on yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Yhteishakijan käyttäminen voi parantaa merkittävästi mahdollisuuksiasi saada lainaa halutulla summalla ja alhaisemmalla korolla. Kaksi maksukykyistä lainan maksajaa on yleisesti pankin silmissä varmempi ja parempi tilanne kuin yksi lainanhakija.

Yhteishakija on käytännössä sama asia kuin lainan takaaja. Erona päätätte kuitenkin yhdessä jo alkuvaiheessa, miten lainaa maksetaan takaisin. Voitte siis sopia maksavanne esimerkiksi puolet ja puolet lainan kuukausierästä. Yhteishakija on siis heti alusta alkaen velvollinen lainan takaisinmaksuun.

Miten vakuudeton yhteinen yhdistelylaina kilpailutetaan?

Lainaa kannattaa aina hakea kilpailutuksen kautta. Erityisesti, kun kyseessä on suurempi yhdistelylaina, jonka summa saattaa kohota useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, voi kilpailutuksesta saatava hyöty olla jopa tuhansia euroja laina-aikana.

Kilpailutus tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että lainaa haetaan useasta eri paikasta ja valitaan tarjousten perusteella itselle halvin. Helpoiten tämä onnistuu nykyaikaisella kilpailutuspalvelulla, joka kilpailuttaa yhdistelylainan puolestasi.

1. vaihe: Kerää tiedot vanhoista veloistasi ja lainoistasi

Ennen kuin lähdet täyttämään lainahakemusta kannattaa sinun kerätä yhteen kaikkien vanhojen lainojesi tiedot. Selvitä kunkin vanhan lainan jäljellä olevat lainasummat – sekä summat, jotka tällä hetkellä kuluvat kuukausieriin.

Tarvitset yhdistelylainan hakemuksella myöhemmin tiedot näistä vanhoista lainoista, jotta pankki voi tehdä sinulle sopivan yhdistelylainatarjouksen.

2. vaihe: Täytä lainahakemus kilpailutuspalvelussa

Seuraava vaihe on täyttää yhdistelylainan hakemus valitsemassasi kilpailutuspalvelussa. Hakemuksella kysytään tietoja lainanhakijan taloudesta, tuloista, veloista sekä yhdistelylainan kohdalla kaikista yhdistettävistä lainoista. Lisäksi kysytään, minkä kokoista lainaa haetaan ja millaisella laina-ajalla.

Lainahakemus on syytä täyttää huolella, jotta saadut tarjoukset ovat mahdollisimman tarkkoja. Täyttämällä hakemuksen täsmällisesti voit saada lainatarjouksia jo heti sen täyttämisen jälkeen. Huomaa, että hakemuksen täyttäminen ei sido ottamaan lainaa.

Suosittelemamme lainakilpailutus.

Kilpailuta vakuudettomat lainat.

Luotettavaa lainojen kilpailutusta.

3. vaihe: Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Kilpailutuspalvelut toimivat niin, että ne välittävät hakemuksesi usealle pankille ja luotonmyöntäjälle kerralla. Automatisoidun päätöksenteon ansiosta voit saada ensimmäisiä tarjouksia jo välittömästi hakemuksen täyttämisen jälkeen.

Lainatarjouksissa on listattuna:

 • Tarjottu lainasumma (joka voi olla pienempi kuin mitä olet hakenut)
 • Lainan korko, kuukausittaiset lainanhoitomaksut ja avausmaksu
 • Kuukausierä tarjotulla laina-ajalla
 • Lainan todellinen vuosikorko

Näistä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Se kertoo puolueettomasti kaikki lainakorot ja -kulut huomioon ottaen, paljonko lainasta joutuu maksamaan yhteensä korkoa.

4. vaihe: Tee lainasopimus ja maksa vanhat lainat pois

Voit itse vapaasti valita tarjotuista lainatarjouksista sopivimman. Tai jos sopivaa tarjousta ei tullut, voit jättää kaikki tarjoukset pöydälle.

Osa pankeista maksaa puolestasi vanhat lainat pois, kun vain annat niiden maksutiedot. Toinen vaihtoehto on heti käyttää saatu lainasumma itse vanhojen lainojen poismaksamiseen.

Huomaa, että eri kilpailutuspalveluissa lainatarjousten järjestys voi vaihdella. Esimerkiksi Sortter kuitenkin listaa tarjoukset aina alhaisin korko ensin! Kokeile Sortterin kilpailutusta.

Kuinka paljon yhdistelylainaa voi saada ilman vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia on yleisesti summaltaan vakuudellista lainaa pienempi. Kuitenkin, jos oma taloustilanne on kunnossa, voi vakuudetonta yhdistelylainaa saada jopa 60 000 euron arvosta usealta eri toimijalta.

Tyypillisin vakuudeton yhdistelylaina on n. 5 000 euron – 20 000 euron välillä. Tämän kokoisen yhdistelylainan saaminen ei vielä vaadi niin valtavia tuloja tai omaisuutta.

Vakuudettoman yhdistelylainan tarjouksiin vaikuttaa aina hakijan yksilöllinen tilanne. Ei voida siis suoraan sanoa, kuinka paljon esimerkiksi milläkin tuloilla voisi saada yhdistelylainaa.

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa vakuudeton yhdistelylaina?

Vakuudeton yhdistelylaina tarkoittaa vanhojen lainojen yhdistämiseen haettavaa lainaa, jota varten ei vaadita ulkopuolisia vakuuksia. Lainaa varten ei siis tarvitse pantata esimerkiksi omaa omistusasuntoa.

Minkälainen korko yhdistelylainassa ilman vakuuksia on?

Vakuudettoman yhdistelylainan korko pyörii tyypillisesti 5 % ja 15 % välillä. Kalleimmillaan korko voi lain mukaan olla n. 20 % (15 % + viitekorko). Tarjotut korot ovat aina yksilöllisiä ja perustuvat hakijan taloustilanteeseen ja pankin riskiarvioon.

Scroll to Top